Colja de Roo - Keramiek

Handgemaakte keramiek

Over mij

Sinds 1984 ben ik bezig met klei en vanaf 1996 in een eigen atelier. In 1999 heb ik me gevestigd als beeldend kunstenaar / keramist onder de naam Colja de Roo - Keramiek. Ik ben hoofdzakelijk autodidact. Ik heb verschillende cursussen gevolgd, waaronder een glazuurcursus aan de VAK Delft, en diverse workshops stooktechnieken.


Ik ben enkele jaren actief geweest bij de Stichting Kunstdoelen Delft, die onder andere een eigen galerie exploiteerde en de jaarlijkse atelierroute in Delft organiseert. Verder heb ik cursisten begeleid bij Kerade (VAK Delft). De laatste jaren geef ik diverse workshops in mijn eigen atelier.


Samen met mozaiek kunstenaar Nan Deardorff-McClain heb ik gewerkt aan de totstandkoming van de Keramieken Kaart van Delft, een muurmozaiek van 18 vierkante meter in de stijl van een 17e eeuwse plattegrond van Delft.


Mijn werk

Mijn werk is met de hand opgebouwd en wordt op verschillende manieren bewerkt, geglazuurd en gestookt. Ik maak maskers / gezichten, ruimtelijk en plat, en muurobjecten. Ik werk veel met reliëfs in mijn werk. Ik kerf of snij in de klei of breng reliëf aan met bijvoorbeeld stempels. Dit accentueer ik dan met oxides en glazuren.


Het werk wordt gestookt in de elektrische oven of de raku oven. Door de raku stook krijgt het werk zijn kenmerkende craquelé. Ook gebruik ik de naked raku of kopermat techniek bij het raku stoken. De hangende kunstwerken bestaan vaak uit meerdere delen, die later aan elkaar gemaakt worden. Of de delen komen naast elkaar hangen en vormen zo één geheel.


Mijn werk verkoop ik via galeries en kunstwinkels en rechtstreeks op keramiekmarkten en kunstbeurzen in binnen- en buitenland.


 • In stock

 • Projecten